Odstop od pogodbe v 14 dneh

Kupec (potrošnik v smislu določil Zakona o varstvu potrošnikov) lahko v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Vsi izdelki za vračilo morajo biti v takšnem stanju, kot so bili prejeti, upoštevaje ravnanja, ki so nujno potrebna za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga, vključno z originalnimi etiketami, in ne smejo biti nošeni ali oprani.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe:
pri pogodbi o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
pri pogodbi o blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
pri pogodbi o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat (npr. spodnjega perila, modrčkov in nogavic).

Odstop od pogodbe kupec poda:
- v pisni obliki na naslov Maxi Fashion Ljubljana, Trg Republike 1, 1000 Ljubljana, »Za spletno trgovino« ali
- ga osebno odda pri blagajni v prvem nadstropju poslovalnice Maxi fashion v Ljubljani ali
- po elektronski pošti na naslov maxi.spletnatrgovina@modiana.si.

V primeru odstopa od pogodbe mora kupec prejeto blago vrniti:
- po pošti na zgoraj navedeni naslov prodajalca ali
- ga osebno prinesti na prevzemno mesto ponudnika.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec mora blago vrniti ponudniku nepoškodovano (upoštevaje ravnanja, ki so nujno potrebna za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga, v originalni embalaži ali embalaži, ki lahko blago zaščiti enako kot ga je originalna embalaža, da bi se izognili poškodbam pri prevozu, z vso spremljajočo dokumentacijo in v nespremenjeni količini. Artikli, ki odstopajo od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da kupec s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi račun za vrnjeno blago in osebne podatke.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Kupec mora blago vrniti ponudniku nemudoma oz. najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. Prodajalec ima pravico zadržati vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Zaradi zagotavljanja točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede skladno z načinom plačila. V kolikor je bilo plačilo izvedeno s kreditno kartico se znesek povrne na kreditno kartico, v kolikor je bilo plačilo po povzetju, se znesek vrne na transakcijski račun kupca. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo. Na TRR kupca se vrne le vplačani znesek, kupcu pa se obenem vrne koriščeni bonus ali promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.
Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.
​​​​​​Prenesi obrazec za odstop od pogodbe

Za vsa naročila nad 50 € nudimo brezplačno dostavo.
Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta Pošta Slovenije (ki znaša 3,50 €) in GLS (ki znaša 4,50 €).
Kontaktirajte nas na maxi.spletnatrgovina@modiana.si in naše osebje vam bo z veseljem posredovalo številko za sledenje vaši pošiljki ter povezavo, preko katere lahko pošiljki sledite na spletni strani GLS ali Pošta Slovenije.
Osebni prevzem v trgovini je brezplačen. Po oddanem naročilu bomo naročeno blago pripravili v najkrajšem možnem času ter vas obvestili preko telefona (030 770 000), da vas naročilo čaka v blagovnici Maxi fashion Ljubljana za osebni prevzem. Blago boste lahko prevzeli v 1. nadstropju, na blagajni oddelka ženske konfekcije.
Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je trenutno mogoča le na ozemlju Republike Slovenije.
Od dneva, ko prejmete obvestilo, da je naročilo pripravljeno za osebni prevzem, vas bo v blagovnici Maxi fashion Ljubljana naročilo čakalo 14 koledarskih dni.
-Da, naročilo lahko prevzame nekdo drug, vendar nas o tem predhodno obvestite s klicem na telefonsko številko 030 770 000 (od ponedeljka do petka, od 9.00 do 16.00) ali po e-pošti na naslov maxi.spletnatrgovina@modiana.si.
Ne, osebni prevzem je mogoč samo v poslovalnici Maxi fashion Ljubljana.