Odstop od pogodbe v 14 dneh

Kupec (potrošnik v smislu določil Zakona o varstvu potrošnikov) lahko v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe za nakup blaga; če je po dostavi odprl originalno embalažo (kozmetični izdelki, perilo, kopalke ipd), in da razlog odstopa ni stvarna/skrita napaka. Vsi izdelki za vračilo morajo biti v takšnem stanju, kot so bili prejeti, vključno z originalnimi etiketami, in ne smejo biti nošeni ali oprani. Zapečatenega blaga, spodnjega perila, modrčkov in nogavic , ni možno vrniti ali zamenjati. Na tekstilnih izdelkih je pritrjeno belo Maxi fashion varovalo, ki v primeru vračila blaga ne sme biti odstranjeno. V nasprotnem primeru vračila ne priznavamo. Vsi izdelki za vračilo morajo biti v takšnem stanju, kot so bili prejeti, upoštevaje ravnanja, ki so nujno potrebna za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga, vključno z originalnimi etiketami, in ne smejo biti nošeni ali oprani.

Odstop od pogodbe kupec poda:
- v pisni obliki na naslov Maxi Fashion Ljubljana, Za spletno trgovino, Trg Republike 1, 1000 Ljubljana ali
- ga osebno odda pri blagajni v prvem nadstropju poslovalnice Maxi fashion v Ljubljani ali
- po elektronski pošti na naslov maxi.spletnatrgovina@modiana.si.

V primeru odstopa od pogodbe mora kupec prejeto blago vrniti:
- po pošti na zgoraj navedeni naslov prodajalca ali
- ga osebno prinesti na prevzemno mesto ponudnika.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec mora blago vrniti ponudniku nepoškodovano, v originalni embalaži, z vso spremljajočo dokumentacijo in v nespremenjeni količini. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da kupec s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi račun za vrnjeno blago in osebne podatke. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Kupec mora blago vrniti ponudniku nemudoma oz.najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od tedaj, ko bo ponudnik prevzel vrnjeno blago. Kupcu bo vrnjena kupnina, ne pa tudi strošek poštnine. Prodajalec ima pravico zadržati vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Zaradi zagotavljanja, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede skladno z načinom plačila.
V kolikor je bilo plačilo izvedeno s kreditno kartico se znesek povrne na kreditno kartico, v kolikor je bilo plačilo po povzetju, se znesek vrne na transakcijski račun kupca. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo. Na TRR kupca se vrne le vplačani znesek, kupcu pa se obenem vrne koriščeni bonus ali promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.
​​​​​​



Prenesi obrazec za odstop od pogodbe