V nadaljevanju so navedeni spošni pogoji spletne trgovine Maxi fashion, ki je dostopna na https://www.maxifashion.com (v nadaljevanju: »spletna trgovina«). Splošni pogoji so pripravljeni v skladu z zakonskimi in podzakonskimi predpisi in priporočilih Trgovinske zbornice Slovenije.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, obveznosti in pravice uporabnikov spletne trgovine, ter urejajo odnos med ponudnikom spletne trgovine in uporabnikom.
Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila.
S spletno trgovino upravlja Montecristo SL d.o.o., Trdinova ulica 4, 1000 Ljubljana, matična številka 7104260000, davčna številka SI41040040, kateri je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju: »prodajalec« oz. »ponudnik«).

Spletna trgovina je odprta vsak dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje preko spletne trgovine ali dostop do spletne trgovine včasih ni mogoč. Zato si prodajalec pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine.

Prodajalec ne prevzema odgovornosti za nedelovanje spletne trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanja storitev zaradi izpada omrežja, električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

Prodajalec ima pravico enostransko spremeniti splošne pogoje, če je potrebno, da prilagodi spremembe v pravnem ali tehničnem okviru. Spremenjeni pogoji bodo objavljeni na istem mestu kot predmetni pogoji poslovanja.

I. Uporabnik
Storitve spletne trgovine lahko koristi, kdor se registrira kot uporabnik. Uporabnik ob registraciji v sistem pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove e-pošte in geslo. Registracija je mogoča zgolj ob predhodni potrditvi teh Splošnih pogojev poslovanja.

Uporabniško ime in geslo se uporabljata za identifikacijo uporabnika. Z registracijo obiskovalec spletne trgovine postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.
Z namenom zagotavljanja pravilno vnesenih podatkov, vam bomo po registraciji v spletno trgovino poslali e-poštno sporočilo, ki vas bo pozvalo, da preverite svoje podatke.

Za potrebe registracije in poslovanja v spletni trgovini ponudnik obdeluje naslednje podatke:
- ime in priimek (podatek je obvezen),
- telefonska številka (podatek je obvezen),
- datum rojstva (podatek je obvezen),
- spol (podatek je prostovoljen),
- naslov in kraj bivanja (podatek je obvezen),
- naslov elektronske pošte (podatek je obvezen),
- geslo v skriti obliki (podatek je obvezen),
- ime, priimek, spol in datum rojstva otrok (podatek je prostovoljen).
​​​​​​​

Prodajalec bo zgoraj navedene osebne podatke obdeloval v skladu s Splošnimi pogoji obdelave osebnih podatkov, ki so dostopni tukaj. Podlaga za obdelavo je izpolnitev pogodbenih zavez prodajalca. Brez vnosa obveznih podatkov registracija uporabnika in posledično uporaba spletne trgovine nista mogoči.

Ob registraciji bomo od vas želeli privolitev, da bi vam lahko poslali akcijske oglase, npr. posebne ponudbe, popuste in podobno. Ta privolitev je prostovoljna in se lahko kadarkoli prekliče. Več informacij boste našli v naših Splošnih pogojih obdelave osebnih podatkov.

Uporabnik z vpisom svojega elektronskega naslova in s klikom na polje »Prijava« soglaša, da ponudnik obdeluje podatke o uporabnikovem elektronskem naslovu (kar vključuje tudi zbiranje in hrambo podatkov) do pisnega ali elektronskega preklica/odjave.

Ponudnik spletne trgovine se obvezuje, da bo pridobljene osebne podatke uporabljal v skladu z določili Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (»GDPR«).

II. Zagotovitev informacij
Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku, še preden bo uporabnika zavezovala pogodba (naročilo blaga v spletni trgovini), zagotovil naslednje informacije:
- podatke o ponudniku/prodajalcu,
- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (e-pošta, telefon),
- bistvene lastnosti artiklov ter rok veljavnosti teh podatkov,
- dostopnost artiklov,
- pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
- cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti teh podatkov,
- način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti teh podatkov,
- časovno veljavnost ponudbe,
- rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogojih in postopku za odstop ter stroških odstopa (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
- pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

III. Ponudba izdelkov
Zaradi narave poslovanja spletne trgovine se ponudba lahko spreminja zelo hitro in pogosto. Prodajalec si prizadeva jasno in temeljito predstaviti osnovne značilnosti izdelkov, ki so navedene
na embalaži ali drugem nosilcu, zato prodajalec ne more odgovarjati za morebitne napake v podatkih. Za predstavitev izdelkov si prodajalec prizadeva pridobiti ustrezni slikovni material, ki se estetsko lahko delno razlikuje od originala, a s tem ne vpliva na kvaliteto in specifikacijo samega izdelka. Akcije in prodajna ponudba so namenjene končnemu potrošniku in veljajo za običajne količine nakupa iz zalog ponudnika.

Ob količinah, ki ne ustrezajo zgoraj omenjenemu, prodajalec lahko zavrne naročilo oziroma spremeni količino naročila ter o tem predhodno obvesti kupca.

IV. Naročilo/sklenitev pogodbe
Naročila so oddana preko spletne trgovine.
Izdelki v spletni trgovini so označeni tako, da prodajalec dobi informacije o izdelku, kot so velikost, barva, cena in materiali, iz katerih so izdelani.
Prodajalec naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne.
Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto oziroma zavrnjeno.

Prodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu po oddaji naročila pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.
Kupcu so na spletni strani prodajalca vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

Prodajna pogodba (tj. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca. Kupec lahko vsa svoja naročila spremlja na svojem uporabniškem profilu.

V. Načini plačila
Prodajalec omogoča naslednje načine plačila:
- s plačilno ali kreditno kartico Maestro, Mastercard, Activa, Diners in Visa;
- po povzetju (dostavni službi) se plača z gotovino oz. na načine, ki jih njihov sistem omogoča;
- na prevzemnem mestu je možno plačilo z gotovino ali s plačilno oziroma kreditno kartico Maestro, Mastercard, Activa, Visa in Diners ter z ostalimi karticami, ki jih je možno uporabiti na prodajnem mestu.

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami po povzetju mora biti plačnik ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice.

VI. Izdaja računa
Prodajalec skupaj z blagom kupcu pošlje tudi račun. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu, prejme kupec natisnjen račun za kupljeno blago ob prevzemu blaga.
Na računu so razčlenjeni cena, davek in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 3-eh dneh obvestiti ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

VII. Cene
Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub naporu, da bi zagotovili najbolj točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa. Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Pri nakupu na prevzemnem mestu je možna unovčitev darilnih bonov.

Akcije/popusti
Uporabniki spletne trgovine lahko kupujejo izdelke po akcijskih cenah in cenah s popusti, kadar so ti na voljo.


Kuponi s popustom / promocijske kode
Kot način posebne promocije lahko kupci določene izdelke kupujejo tudi s pomočjo posebnih kuponov in promocijskih kod, ki jih dobijo na različne načine (prek SMS-a, na letakih, na družbenih omrežjih, ipd.).

Promocijska koda ali kupon prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Pravila uporabe bodo vedno jasno določena. Vnos kode je omogočen na nivoju posameznega izdelka, in sicer v drugem koraku spletnega naročila, tj. način plačila.

VIII. Dostava
Kupljeno blago bo pripravljeno in odpremljeno praviloma v dveh, najkasneje pa v osmih delovnih dneh. Ob sobotah, nedeljah in praznikih se odprema blaga ne izvaja.
V primeru osebnega prevzema bo prodajalec kupca po elektronski pošti obvestil, ko bo blago pripravljeno za prevzem.
V kolikor kupec blaga ne prevzame v roku 14 dni od prejema obvestila, da je blago pripravljeno, se šteje, da je kupec preklical naročilo.

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti preko elektronske pošte na naslov maxi.spletnatrgovina@modiana.si. V primeru odpovedi naročila in sicer v primeru, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko uporabnik zavrne dostavni službi.

Dostava naročenega blaga, kupljenega v spletni trgovini, je mogoča le na ozemlju Republike Slovenije. Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta GLS in Pošta Slovenije. Kupec krije poštnino v primeru nakupa nižjega od 50 evrov. Strošek dostave ob nakupu do 50 evrov je preko Pošte Slovenije 3,50 evra, preko GLS-ja pa 4,50 evra in se izpiše ob zaključku vašega naročila ter je zaveden na računu, ki ga prejmete skupaj z naročenimi izdelki. Pri nakupu nad 50 evrov so stroški pošiljanja brezplačni.

V primeru, da vas ob dostavi pošiljke ni doma, vam Pošta Slovenije v nabiralniku pusti obvestilo o poštnem paketu, in načinu, kako ga prevzamete. Če plačate po povzetju, vam izbrana dostavna služba za plačilo s kartico praviloma ne zaračuna provizije. Morebitno provizijo dostavni službi pri plačilu s kartico plača kupec, ne glede na višino nakupa.

V primeru, da kupca ki je blago plačal vnaprej, ob dostavi pošiljke ni doma, mu GLS ponuja alternativo:
- dostavo v vaš najbližji GLS Paketomat (delujejo 24/7, plačilo s plačilnimi karticami brez provizij in skritih stroškov),
- dostavo v GLS PaketnoTrgovino (OMV, Petrol, Tobačna 3DVA, BigBang,...),
- dostavo na sekundarni naslov (npr. v službo ali drugam).

V primeru GLS dostave kupec lahko sledi paketu na spletni strani GLS Track&Trace.

Prevzemno mesto ponudnika je pri blagajni, v prvem nadstropju poslovalnice Maxi fashion, Trg republike 1, 1000 Ljubljana.

IX. Odstop od pogodbe
Kupec ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14-ih dneh odstopi od pogodbe sklenjene na daljavo, to je od spletnega nakupa. Za več informacij si oglejte vsebino “Vračilo blaga”.

X. Reklamacije
Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Izdelki bodo skrbno zapakirani, da bi do kupca prišli nepoškodovani in v originalni embalaži. Za več informacij si oglejte vsebino “Vračilo blaga”.

Reklamacija zaradi stvarnih napak
Tovrstno reklamacijo se opredeljuje v primeru, ko:
- artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
- artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu, znana oziroma bi mu morala biti znana,
- artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
- je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kupec mora o napaki obvestiti prodajalca preko elektronskega naslova maxi.spletnatrgovina@modiana.si in izpolniti reklamacijski obrazec, v katerem poda natančen opis napake. Za več informacij si oglejte vsebino “Vračilo blaga”.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila ZVPot in OZ.

XI. Obdelava vaših osebnih podatkov
Več informacij o obdelavi vaših osebnih podatkov boste našli v Splošnih pogojih obdelave osebnih podatkov, ki so dostopni tukaj.

XII. Varnost
Nakupovanje in plačevanje preko spletne trgovine je varno. Vse denarne transakcije, opravljene v spletni trgovini, so zaščitene s protokolom Secure Sockets Layer (SSL) in protokolom varnega šifriranja podatkov.

Vsa plačila, opravljena s plačilno kartico, so zaradi vaše varnosti in zagotavljanja dobrega občutka obdelana v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Plačilo lahko opravite s plačilno kartico (Maestro, Activa, MasterCard, Diners).

Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči. Osebni podatki se v kodirani obliki prenesejo z vašega računalnika v avtorizacijski strežnik banke in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačevanjem v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu vrstice z naslovom v brskalniku.

XIII. Intelektualna lastnina
Vse pravice so pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na spletni strani https://www.maxifashion.com oz. spletni trgovini, ki je dostopna preko te spletne strani, so zavarovani z avtorsko in njej sorodnimi pravicami in drugimi pravicami intelektualne lastnine. Teh vsebin ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so varovane z avtorskimi pravicami tretje strani. Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Prodajalec zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

XIV. Pritožbe in spori
Spletna trgovina Maxi fashion spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se uporabnik s ponudnikom lahko poveže po e-pošti na maxi.spletnatrgovina@modiana.si.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova maxi.spletnatrgovina@modiana.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva, po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

OSNOVNI PODATKI O PODJETJU
Uradno ime podjetja: Montecristo SL, trgovina z oblačili d.o.o.
Skrajšano ime podjetja: Montecristo SL d.o.o.
Trdinova ulica 4
1000 Ljubljana
Matična številka: 7104260000
ID za DDV: SI41040040
Srg vpisa subjekta: 08.07.2016
Datum vpisa subjekta v sodni register: 08.07.2016
Št. računa Gorenjska banka : IBAN SI56 0700 0000 3117 476.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Varovanje vaših osebnih podatkov jemljemo zelo resno in želimo, da se ob obisku naše spletne strani počutite varno. Splošni pogoji obdelave osebnih podatkov pojasnjujejo vrsto in način obdelave vaših podatkov, ter pojasnjujejo vaše pravice in naše odgovornosti kot upravljavca in obdelovalca podatkov. Uporabljamo najsodobnejše tehnične in organizacijske ukrepe za zagotavljanje visoke ravni varstva vaših osebnih podatkov in za zaščito vaših podatkov pred nepooblaščenim dostopom.

Več preberite tukaj